Et ürünlerinin paketlenmesi için komple hat çözümleri
Paketleme tesisinin komple otomasyon çözümü, farklı et ürünleri için sekiz paketleme hattı içermektedir. Büyük endüstriyel kesimlerden, FLOW-VAC® içine vakumlanmış paketlerin yanı sıra termoforda fileto etin ve kıymanın modifiye atmosferde paketlenmesi yapılır.
Daha önce etiketleme işleminin yapıldığı üç endüstriyel et kesim hattında, torbanın uzunluğunu ürünün uzunluğuna göre uyarlayan FLOW-VAC® makineleri ile vakumla paketlenmiştir. Bu hatlar, sunumu iyileştirmek için pakete ikinci deri görünümü sağlayan fırınlarından geçerek torbayı kapatan ve yapıştıran vakum bölmeleri ile tamamlanmaktadır.
Vakumlu ve modifiye atmosferde (MAP) paketlenecek farklı et parçalarına uyarlanmış farklı termoform makinelerine sahip beş paketleme hattı. Bu beş hatta taze et ve fileto parçaları vakumda paketlenir ve hatta modifiye bir atmosferde (MAP) sert alt filmle kıyma paketlenir.
Üst kat, karton kutularını alt paketleme tesisine dağıtan üç koli açma ünitesi ile donatılmıştır. Paketlenen tüm ürünler, her bir paket türü için gerekli farklı mozaikleri oluşturabilen esnek robotik üniteler vasıtasıyla otomatik olarak kutulara yerleştirilir.
Kurulumda, ürünü ambalaj alanına taşımak için kullanılan plastik kasaları yıkamak için ekipman bulunur.
Bu yıkama alanı, kasaların bir kez yıkandığı bir asansör sistemi vasıtasıyla konveyör bantları ile alt kata geri döndürülmek üzere bir üst katta yer almaktadır.